Na kraju još jedne uspešne godine, Savet zelene gradnje Srbije predstavio je radionicu Borisa Popovskog, savetnika u Trgovinskom odeljenju američke ambasade u Beogradu – Zeleni razgovori.

Veliki izazov zelene gradnje jeste komunikacija sa investitorima koji pitaju: zašto da gradim zeleno? Kako objasniti prednosti zelene gradnje? Kako unaprediti svoju konkurentnost? Kako se predstaviti na najbolji način i iskoristiti šanse u godini pred nama?

Radionica je pre svega bila namenjena članovima Saveta zelene gradnje (za koje je ulaz bio besplatan bez obzira na broj prijavljenih učesnika) i svim zainteresovanim koji žele da unaprede svoj nastup na tržišu.

o predavaču

Boris Popovski, sertifikovan trener u oblastima komunikacije, javnih nastupa i razvoja malih i srednjih preduzeća kroz franšizing, svoje veštine usavršio je na najpoznatijem svetskom programu iz ove oblasti – Dale Carnegie Training.

Od 2011. godine aktivan je učesnik u razvoju i promociji zelene gradnje u Srbiji. Učesnici druge Konferencije zelene gradnje u Beogradu sećaju se njegovog duhovitog izlaganja o alatima podrške zelenoj gradnji na svim nivoima vlasti u SAD.

Od 2006. godine savetnik je u trgovinskom odeljenju američke ambasade u Beogradu, kao deo tima zaduženog za promociju izvoza američkih kompanija na tržište Srbije. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Beogradu, a master tezu radio je iz oblasti Ekonomske diplomatije i modaliteta njenog razvoja u Srbiji.