Vodeći se težnjama ka unapređenju energetske efikasnosti i funkcionalnom opremanju prostora, uz nametnute prioritete rokova i budžeta, neka od najvažnijih pitanja prilikom projektovanja zgrada i uređenja savremenog enterijera ostaju po strani: kvalitet vazduha i osvetljenja, higijena i održavanje, i – zdravlje ljudi.

Sa druge strane, upravo u ovim karakteristikama leži i nejznačajniji uticaj enterijera na produktivnost, dobrobit i zdravlje ljudi. Zakonska regulativa i građevinski propisi često ne regulišu ova pitanja u zadovoljavajućoj meri, a sve promene teku relativno sporo. Istovremeno, tržište je podeljeno između onih koji se koriste „labavim“ ograničenjima, i onih koji koriste prednosti napretka tehnologije da obezbede korisnicima objekata zdravo okruženje.

Zbog svega navedenog, Savet zelene gradnje Srbije i višegodišnji član, firma Marquis Commerce, pripremili su seminar namenjen svima koji prilikom projektovanja, gradnje i opremanja, žele da izbegnu „dečije bolesti“, ali, i da reše postojeće probleme kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru za sebe i svoju porodicu, svoje zaposlene, učenike, klijente itd. Dodatno, biće reči o kriterijumima za kvalitet vazduha koje postavljaju standardi zelene gradnje.

Dostupnost informacija o kvalitetu vazduha u savremenom enterijeru izuzetno je ograničena, te Vas  pozivamo da iskoristite priliku da saznate više o ovoj problematici.

Seminar je namenjen: arhitektama, dizajnerima enterijera, investitorima, menadžerima, projektantima, distributerima i proizvođačima boja, lakova, lepkova, nameštaja i elemenata opremanja enterijera, kao i korisnicima prostora, koji žele da saznaju više o uticaju zatvorenog prostora na komfor, produktivnost, zdravlje i kvalitet života, ali i o zahtevima zelenih standarda u vezi ove problematike.

Seminar obuhvata dva predavanja:

uvodno predavanje
Problematika savremenog enterijera, Savet zelene gradnje Srbije
estetika, fukncionalnost i/ili kvalitet boravka – uticaj energetske efikasnosti na kvalitet života u zgradama – uticaj kvaliteta boravka u zgradama na produktivnost, koncentraciju i dobrobit korisnika – istraživanja, analize i statistike – vidljivi i nevidljivi uticaji na kvalitet boravka u zgradama – sindrom bolesne zgrade

glavno predavanje
Kvalitet vazduha u savremenom enterijeru i Zeleni standardi, Gordana Blagić, Marquis Commerce
Koliko vazduh može da naruši doživljaj koji pruža savremeni enterijer? Koliko savremena oprema i materijali utiču na kvalitet vazduha? Kako kvalitet vazduha utiče na komfor, zdravlje i produktivnost korisnika prostora?

Predavanje obuhvata: pregled zagađujućih materija u vazduhu čija se koncentracija u prostorijama ograničava prema različitim zelenim standardima, izvore tog zagađenja i mere predostrožnosti za redukciju sadržaja zagađujućih materija u vazduhu, itd.

fotografije su preuzete iz video priloga TV Radim Gradim sa ovog seminara – ceo prilog pogledajte na YouTube kanalu Saveta zelene gradnje na linku ovde

44149178878531
678639268913078
513883554720356
869170653970697