Savet zelene gradnje Srbije u nekoliko navrata ponudio je trening za BREEAM procenitelje u Srbiji. Svi zainteresovani za BREEAM mogu se obratiti Savetu.

Kompletna trodnevna obuka po BREEAM standardu polaznicima daje celokupan uvid u jedan od najrasprostranjenijih zelenih protokola u svetu, i naročito u Evropi, i otvara mogućnost za samostalan rad i razvoj karijere u svojoj državi ili bilo gde u inostranstvu.

BREEAM je jedan od standarda koje podržava Svetski savet zelene gradnje i veoma dobro je prihvaćen u praksi u evropskim zemljama gde su se i neki od saveta zelene gradnje odlučili za usvajanje i promociju upravo ovog standarda.

– Obuka iz oblasti BREEAM sertifikacije zelenih zgrada jedinstvena je prilika za razvoj privatne inicijative i privatnog biznisa za profesionalce iz Srbije i regiona – objašnjava Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije.

Ova obuka značajna je za projektante, izvođače i konsultanate koji žele da nauče kako da usklade objekat prema BREEAM kriterijumima održivosti i da steknu licencu BREEAM međunarodnog procenitelja.

Takođe, BREEAM naročito privlači pažnju nadležnih institucija iz oblasti građevinarstva i zaštite životne sredine, kao i stručnjake iz sfere nekretnina i investicija: agente i trgovce nekretninama, developere, investitore, konsultante, menadžere nekretnina, itd.

– Savet zelene gradnje Srbije nastavlja sa obrazovanjem profesionalaca u Srbiji kako bismo omogućili domaćim stručnjacima da unaprede konkurentnost i iskoriste rastuće potencijale globalnog tržišta zelene gradnje – zaključuje Glubović.

Jedna od ključnih prednosti BREEAM standarda jeste u mogućnosti za samostalan rad profesionalaca koji svoje usluge procenitelja mogu nuditi investitorima u Republici Srbiji i inostranstvu.