16 i 17. septembar 12:00 – 20:00

Savet zelene gradnje Srbije Vas poziva na UŠĆE EKO FEST 23 koji će se održati 16. i 17. septembra u organizaciji Balkans Real Estate /MPC Properties, člana Saveta. Savet zelene gradnje Srbije na događaju učestvuje u sklopu Svetske nedelje zelene gradnje 2023 – #WGBW23.

UŠĆE EKO FEST 23 je festival ekoloških proizvoda i sadržaja koji je besplatan za sve posetioce. Cilj njegovog održavanja je da predstavi, promoviše i otkrije nove načine koji doprinose da naša zajedinca bude zdravija i održivija, a biće održan na platou između UŠĆE poslovnih kula, zelenoj oazi i mestu susreta dve reke.

Programski, festival je prilagođen svim uzrastima i obuhvata različite zelene i interaktivne radionice, aktivnosti i predavanja za decu, mlade i odrasle. Među teme spadaju reciklaža, urbano pčelarstvo, retke biljke, kutak za jogu i meditaciju, eko vrtići, žensko zeleno preduzetništvo, zdrava ishrana i organski proizvodi i klimatske promene.

Savet zelene gradnje Srbije će na festivalu ušestvovati organizacijom radionice „Kako radimo sutra?“ u subotu, 16. septembra u 13 časova, namenjenoj uzrastu trećeg i četvrtog razreda OŠ. Kroz interaktivno predavanje i praktične zadatke na radionici, polaznici će se upoznati sa osnovnim principima zelene i održive gradnje kojima vodimo računa o našoj životnoj sredini, našem zdravlju i našoj planeti. Kroz usvojeno znanje i kreativan rad, učesnici će imati priliku da sami ponude svoje viđenje održive gradnje. Izradom maketa, polaznici će dati svoj odgovor na pitanje – kako gradimo sutra?

 

Više o UŠĆE EKO FESTU 23 možete videti na veb stranici festivala.

Više o programu i aktivnostima Saveta zelene gradnje Srbije tokom WGBW2023, možete videti na našem sajtu, kao i na globalnoj mapi aktivnosti WGBW23.

Za sve informacije, kontaktirajte nas na info@serbiagbc.rs ili na društvenim mrežama.

Možete nas naći na Tviteru, Instagramu, LinkedInu i Fejsbuku.

Ispratite naš i druge događaje u okviru Svetske nedelje zelene gradnje koristeći heštegove #WGBW23 i #BuildingTheTransition.