1. septembar / 09-15:30 časova / Privredna komora Srbije / Resavska 15 / Beograd

 

Savet zelene gradnje Srbije ove godine obeležava Svetsku nedelju zelene gradnje #WGBW23 događajem koji organizuje 12. septembra pod nazivom “TRANZICIJA U SLUŽBI ZELENE AGENDE” u skladu sa globalnom kampanjom za ubrzavanje održivog razvoja izgrađene sredine #BuildingTheTransition –o čemu smo već pisali, a domaćin događaja je Privredne komore Srbije.

 

Usled klimatskih ekstrema koji su iz godine u godinu sve jači, pažnja celog sveta usmerena je na rešenja kojima je moguće ublažiti klimatske promene. Više se ne dovodi u pitanje potreba za prolaskom kroz sveopštu tranziciju, kako bismo osigurali opstanak naše planete. Ovoj neophodnoj, korenitoj i sistemskoj transformaciji mora se pridružiti građevinski sektor, kao najodgovorniji od svih za emisije ugljen dioksida vezane za energiju.

 

U svetlu nacionalne podrške transformaciji građevinskog sektora sistemskim uvođenjem zelene gradnje u zakonodavstvo, događaj koji Savet organizuje biće podrška tom velikom koraku države u tranziciji ka održivoj izgrađenoj sredini. Dan će biti namenjen svim akterima istog, da se upoznaju sa alatima, sistemima i mogućnostima, kao i projektima u službi zelene agende kako bi se što optimalnije uskladili sa promenama koje nam predstoje.

 

Građevinski sektor mora igrati ključnu ulogu u tranziciji ka dekarbonizovanom, održivom i rezilijentnom društvu, jer ono što gradimo danas – definiše naše sutra

Za prisustvo događaju neophodna je REGISTRACIJA u okviru koje je potrebno odabrati i način prisustva: uživo ili online.

 

Kliknite na AGENDU za više detalja.

Prijatelji Kampanje #BuildingTheTransition #WGBW2023 #SerbiaGBC:

Više o aktivnostima tokom WGBW2023, u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, kao i njihova vidljivost na globalnoj mapi aktivnosti WGBW23.

Kontaktirajte nas na info@serbiagbc.rs da bi ste saznali više.

 

 

Ispratite naš i druge događaje u okviru Svetske nedelje zelene gradnje koristeći heštegove #WGBW23 i #BuildingTheTransition.