U obeležavanju Svetske nedelje zelene gradnje – #WGBW2022 i ove godine doprineli smo sa kratkim videom namenjen prepoznavanju zelenog poslovanja koje prati zelenu gradnju. Zeleni portfolio članica je jedan od primera dobre prakse, koju smo istakli kao našu podršku ovogodišnjoj globalnoj Kampanji mi #GradimoZaSve.

Tržište investicija koje prelaze na ekonomiju sa niskim emisijama ugljenika nastavlja da dobija na zamahu. Postoji niz pristupa koji se mogu preduzeti kako bi se generisale pozitivne promene u interesu naše životne sredine, a koje će i u ekonomskom smislu biti opravdane, kada gledamo na period koji je pred nama.

Kao što smanjenje sopstvenog ugljeničnog otiska možda nije tako lako niti tako jednostavno kao što bi smo želeli, izgradnja zelenog portfolija zahteva ulaganje vremena, promišljanje i planiranje, a često i preoblikovanje. Ipak, to je putanja kojom svi moramo krenuti. Oni koji su među prvima biće bolje pozicionirani na tržištu, pogotovu onom izvan naših granica.

Iz tog razloga svrha ovog videa, koji je deo zajedničke inicijative članica SrbGBC vezane za DOBRU PRAKSU, jeste da motiviše one koji još nisu na zelenom – održivom putu, ohrabrujući ih svojim individualnim iskustvom i inspirišući ih svojim primerom.

Video Zeleni portfolio članica SrbGBC nalazi se na našoj YouTube stranici.