Kako bi se podigla svest o održivosti i javnost upoznala sa zelenom gradnjom i njenim benefitima, Savet Zelene Gradnje Srbije će organizovati otvoreni događaj u prizemlju Šoping centra Ušće 29. septembra 2018. godine od 11:00 do 15:00 časova.

Događaj će biti završni deo kampanje #HomeGreenHome, u okviru ovogodišnje SVETSKE NEDELJE ZELENE GRADNJE, sa porukom da svako može učiniti mali pomak kako bi njegov dom bio zeleniji.

Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministrastvo zaštite životne sredine prepoznaju aktivnosti Saveta zelene gradnje Srbije, kojima je cilj da se građani upoznaju sa održivim koracima. Dajući svoju institucionalnu podršku ovom događaju ohrabruju Savet za dalje inicijative koje su u opštem interesu naše zajednice.

Da bi se podstaklo interesovanje o neophodnim saznanjima i vrednostima održivog pristupa biće organizovano sakupljanje inicijativa za 2019. godinu. Reč je o zelenim obećanjima gde građani, na osnovu stečenih saznanja,  treba da izraze “koje zelene korake su spremni da preuzmu u narednoj godini”. Motivisanost i odlučnost da postanu akteri održivosti biće podeljena na Facebook stranici Saveta zelene gradnje Srbije. Sa nizom svojih zelenih proizvoda članovi Saveta će dodeliti nagrade kreativnim obećanjima koja budu imala najveću podršku u vidu lajkova.

Završnicu kampanju će tokom vikenda pratiti izložba studentskih radova našeg člana, Arhitektonskog fakulteta Univerzizteta u Beogradu – SPECIJALISTIČKE STUDIJE / Energetska efikasnost i zelena arhitektura.

Ovim događajem Savet želi da ukaže na neophodnost društvene odgovornosti svakog pojedinca kada je održivost u pitanju, a u okviru koje zelena gradnja ima važnu ulogu.

ODRŽIVOST TREBA DA BUDE BRIGA SVIH NAS!