Energetski efikasni proizvodi od prirodnih materijala, stalno unapređenje kako samih proizvoda i njihove ugradnje čime se doprinosi smanjenju emisije CO2, kao i tokom same proizvodnje u vidu uštede energije, korišćenjem vode koja ne potiče iz vodovoda, kao i cirkularni principi koji je karakterišu, više su nego dovoljni pokazatelji zašto se kompanija Wienerberger prepoznaje kao član Saveta zelene gradnje Srbije.

Kako sami ističu: Razmatrajući koja će ekonomska i društvena kretanja uticati na društvo u budućnosti i ponašajući se u skladu sa tim danas, Wienerberger je u mogućnosti da ponudi nova i ubedljiva građevinska rešenja – rešenja dizajnirana da obogate izgrađeno okruženje i stvore građevinski legat na koji možemo biti ponosni.

Wienerberger je najveći svetski proizvođač opeke i fasadne cigle, tržišni lider glinenog crepa u Evropi, kao i elemenata za popločavanje u srednjoj i istočnoj Evropi. Sa preko 16.000 zaposlenih u skoro 30 zemalja, proizvodnju obavlja u preko 220 pogona. Kompanija je osnovana u Austriji 1819. a na bečkoj berzi se kotira od 1869.

Proizvodnja u Srbiji je bazirana na glinenom crepu kao i fazonskim elementima za krov od gline. Fabrika u Kanjiži postoji još od 1903. godine. Wienerberger u Srbiji zapošljava 256 radnika. Proizvodi iz Kanjiže su nosioci Eko znaka što je dokaz o poštovanju visokih standarda u proizvodnji. Sem toga, fabrika je jedan od prvih nosilaca Integrisane dozvole u ovom industrijskom segmentu.

Sem inovacija na polju krovnih sistema, kompanija Wienerberger aktivno predstavlja inovativna rešenja na polju zidnih i fasadnih, kao i sistema za popločavanje. Patentirana rešenja za suvu gradnju Porotherm Profi su jedinstvena na našem tržištu.

Više o Energetskoj efikasnosti i sistemskim rešenjima u gradnji, kao i o samim proizvodima može se naći na sajtu kompanije Wienerberger