Na konferenciji su učestvovali predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora, poslovnih udruženja, vodećih privrednika iz Srbije, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog miljea.

Kako će izgledati svetski poredak u 2022. izazovi u novoj godini, razvoj privrede posle pandemije, bile su teme današnje konferencije „The Economist: Svet u 2022“, održane u Domu Narodne skupštine, u organizaciji „Color Media Communications“.

U vestima sa konferencije Color Media Communications zaključuje: „SVET U 2022: Srbija i u narednoj godini očekuje nastavak privrednog rasta“.

Savet zelene gradnje Srbije je bio moderator 3. panela: „Šta posle 2021 – Globalni izazovi i lokalna iskustva“, a među učesnicima su se našle i članice SrbGBC pozvane od strane organizatora:

  • Aleksandar Ranđelović, ekspert za lizing iz GEFF Srbija lizinga

  • Dušica Gaković, vođa projekata, Deka inženjering

  • Jovana Cvetković, direktorka za razvoj, tehničke operacije i inovacije, MPC Properties

  • Stylianos Tsoktouridis MSc, generalni direktor, Alumil YU Industry A.D.

  • Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja, Delta Holding

Moderator: Dragana Korica, izvršni direktor SerbiaGBC

Tema panela pokrenuta je iz konteksta današnje potvrde otvaranja klastera četiri – „Zelena agenda i održiva povezanost“, među kojima su poglavlje 15 o energetici i poglavlje 27 o životnoj sredini i klimatskim promenama. Energija, dekarbonizacija, efikasnost resursa kroz cirkularnu ekonomiju, biodiverzitet, deo su ZELENE AGENDE koji su u direktnoj korelaciji sa građevinskim sektorom koji je povezao učesnike 3. panela sa ciljem da sagleda:

– da li se na našem tržištu već radi u skladu sa zelenom Agendom i kakvi su planovi za budućnost; da li se inicijative u tom pravcu intenziviraju

– ima li ekonomske opravdanosti u ekološkim potezima i koje su, kao i kako se to odražava na zajednicu, na društvo u celini.

– Šta su izazovi i koji su planovi

Obraćanje zvaničnika Vlade R. Srbije i učesnika tri panela, o politčkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije u tekućoj godini, kao i ponuđeni odgovori na pitanja od značaja za narednu godinu mogu se ispratiti na snimku direktnog prenosa.