Brend MPC Properties poznat je kao jedan od najvećih investitora i vodeća kompanija za razvoj nekretnina u regionu jugoistočne Evrope. Čine ga više povezanih društava, a jedno od njih Balkans Real Estate d.o.o. postao je član Saveta zelene gradnje Srbije. Kompanija koja svojom vizijom i poslovanjem razvija i ulaže u održive projekte i time pruža primer drugim kompanijama na tržištu, članstvom u SrbGBC nastoji da pruži još snažniju i aktivniju podršku promociji održive gradnje u zemlji.

MPC Properties brend u svom portfoliju ima objekte poput UŠĆE Shopping Centera (prvi tržni centar sa LEED sertifikatom) i Navigator Business Centera koji poseduje najviše sertifikate zelene gradnje, te u skladu sa time i jako bogato iskustvo i ekspertizu u primeni samih standarda na domaćem tržištu, čime će kompanija dodatno doprineti radu i aktivnostima Saveta, u cilju unapređenja  građevinskog tržišta Srbije ka zelenoj / održivoj gradnji.

Dokaz da rade u skladu sa najvišim standardima zelene gradnje je novi poslovni objekat Kula Ušće 2, čija je izgradnja u toku, a koji će biti A+ klase sa sertifikatom BREEAM excellent. O ovom objektu se već priča kao o „zgradi koja diše“, jer će između ostalog, na njoj biti primenjen inovativni prirodni sistem ventilacije.

 

Više o novom članu, kompaniji Balkans Real Estate, na: https://www.mpcproperties.rs/