Naša vizija je da svi ljudi žive u zdravim, energetski efikasnim i lepim domovima! kako sami u Baumitu kažu, je pravi razlog da kompanija bude deo zajednice društveno odgovornih koji čine Savet zelene gradnje Srbije.

Od 2002. godine austrijska marka Baumit, koja zastupa najuspešnje brendove građevinskih materijala i posluje u 30 zemalja sveta, ima svoje sedište i u Srbiji, Beogradu. Pored toga od 2006. godine započeli su i prizvodnju dela proizvodnog programa u vlastitoj fabrici u Aranđelovcu.

Baumit proizvodi ispunjavaju zahteve norme kvaliteta EN ISO 9001, a svi Baumit ETICS sistemi su sertifikovani po ETAG normama, sa ETA atestima!

Ono što izdvaja opredeljenost Baumita u pravcu održivog razvoja svakako je najveći istraživački centar ovog tipa u Evropi – Viva Park (Wopfing-Austrija), koji radi na ispitivanju uticaja građevinskih materijala na kvalitet unutrašnjeg vazduha. Cilj projekta Healthy Living, pokrenutog 2015. godine, je analiza uticaja različitih materijala na dobrobit i zdravlje stanara. Ovim projektom je izgrađeno 15 potpuno standardizovanih oglednih kuća, ali od najrazličitijih unutrašnjih i spoljnih završnih slojeva građevinskih materijala, koje su izložene istim spoljnim klimatskim uslovima.

Na nedeljnom nivou prikuplja se više od 30.000 različitih vrsta podataka, koji se šalju spoljnim partnerima (Tehničkom univerzitetu u Pinkafeldu, Austrijskom institutu za zdravu i ekološki bezbednu gradnju i Medicinskom fakultetu u Beču) gde se zatim evaluiraju.

Istraživanja u Baumit Viva Parku pokazuju da se 3 važne oblasti moraju uzeti u obzir kada želite da izgradite zdravu kuću. Koje su to oblasti i koji su rezultati Baumit će, kao član Saveta, imati priliku da ova saznanja i iskustvo predstavi na nekoj od narednih aktivnosti SrbGBC.

Zahvaljujući intenzivnom istraživanju, razvoju proizvoda i izraženoj orijentaciji prema kupcu, stalno nastaju novi Baumit proizvodi koji ispunjavaju visoke standarde u pogledu kvaliteta i bezbednosti.

Fasade, malteri, estrisi, lepkovi za keramiku, proizvodi za sanaciju, termomalteri, malteri za zidanje i malterisaje, kao i proizvodi za unutrašnje uređenje, deo su ponude Baumit kompanije, a detaljnije o svemu može se naći na zvaničnom sajtu kompanije https://baumit.rs/ .