Savet zelene gradnje SAD (U.S. Green Building Council – USGBC) je nagradu za izuzetan doprinos održivoj gradnji dodelio našem članu, kompaniji Knauf Insulation.

Nagrada odaje priznanje liderima koji predvode pokret zelene gradnje i koji podižu lestvicu kada je u pitanju kreiranje zdravijih i održivijih zgrada i zajednica.

Predsednik i generalni direktor USGBC i Green Business Certification, Inc (GBCI), Maheš Ramanudžam je izjavio: “Knauf Insulation služi kao model međunarodnoj zajednici. Vaša posvećenost korporativnoj društvenoj odgovornosti i povećanju kvaliteta života je svojevrsna inspiracija. Ova nagrada je dokaz vašeg izuzetnog doprinosa u obezbeđivanju rešenja koja smanjuju potrošnju energije i štede resurse, čime pozitivno utičete na živote ljudi kako danas, tako i u budućnosti.”

U ime Knauf Insulation, nagradu je primio direktor za održivi razvoj i regulatorne poslove, Vanson Brijar, koji je redovni učesnik i svih WorldGBC – ERN skupova.

“Naša kompanija je oduvek bila posvećena stvaranju boljih zgrada kako bi nam okolina i zajednica bile što održivije. Veoma sam srećan što primam ovu nagradu kao potvrdu ogromnog truda svih zaposlenih u Knauf Insulation,” izjavio je Brijar.