Danas je Savet zelene gradnje Srbije najavljen kao najnoviji član Svetskog saveta za zelenu gradnju, pridružujući se WorldGBC-u u statusu „Prospective GBC“.

Regionalni Direktor evropske mreže svetskog Saveta za zelenu gradnju, James Drinkwater, je izjavio: „Oduševljeni smo što je Srbija zvanično deo mreže WorldGBC-a i što njihov Savet zelene gradnje ima snažnu strategiju da podrži rast tržišta zelene gradnje u Srbiji u narednim godinama. Sada, na početku  njihovog puta ka ‘Established GBC’ statusu, mi podstičemo kompanije i organizacije, koje su ozbiljne u razvijanju tržišta zelene gradnje, da podrže njihov trud.”

Dragana Korica, izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije, ističe: “ Srbija ima ogroman potencijal, urbanizacija se razvija velikom brzinom i zainteresovanost je sve veća. Važno je preduzeti sve mere ka tome da taj razvoj bude samoodrživ, što je ključni stav  Saveta.

Članstvo u WorldGBC-u je snazažan motiv svima da kroz Savet zelene gradnje Srbije budu vidljivi širokoj  svetskoj mreži kao potencijalni saradnici na nacionalnom nivou.”

http://www.worldgbc.org/