Sastanak GBC-a Evropske regionalne mreže (25 zemalja) održan je u Budimpešti 22 i 23 novembra 2017. godine. Sastanku su, u ime našeg Saveta, prisustvovali predsednik Marijana Vasić i izvršni direktor Dragana Korica. Ovo je ujedno bilo i prvo pojavljivanje Saveta zelene gradnje Srbije u društvu drugih članica Saveta od kako smo obnovili članstvo u WGBC-u.

Prvog radnog dana se od članica očekivalo da iznesu svoje tri prioritetne aktivnosti za 2018.godinu.  Nakon izlaganja svih vodila se diskusija na tu temu, kao i o problemima sa kojima su se Saveti suočavali u protekloj godini.

Drugog dana je od strane uprave ERN prezentovan pregled kroz 2017 kroz postignuća i izazove uz prateću diskusiju po svim tačkama. A potom su prezentovali Plan za 2018, po istim tačkama, kao i uprethodnoj retrospektivi. Prezentaciju su pratile diskusije i očekivane povratne informacije od GBC, kao i završno glasanje po tačkama.

Ovakvi regionalni skupovi su internog karaktera i služe isključivo Savetima za unapređenje njihovog rada.

Nama je ovo bila izuzetna prilika da se uporedimo sa drugima, kao i izvestan stimulans za dalji rad, jer bez obzira na to što smo novi u porodici WGBC, pozicija Saveta je vrlo slična poziciji drugih iz ERN.