Izvor: član Reynaers Aluminium SE

Sa prisustvom u više od 40 zemalla Reynaers Aluminium svrstava se među globalnim liderima u industriji aluminijuma. Kako ističu: Mi spajamo dizajn, tehnologiju i digitalizaciju u inovativna rešenja koja dodaju vrednost i inspirišu naše partnere da stvaraju održive zgrade. Upravo ovakav pristup potvrđuje i njihova misija: Zajedno poboljšavamo životnu i radnu sredinu ljudi, sada i za generacije koje dolaze. Ovome svedoči i „Green Arch“, belgijski paviljona na Dubai World Expo 2020, čiji je Reynaers Aluminium zlatni partner, čija struktura želi da pošalje poruku nade. Među aspektima, održivost paviljona se ogleda i u tome što proizvodi više energije nego što troši, a korišćeni su samo reciklirani materijali.

Reynaers Aluminium konstantno investira u inovativne načine za poboljašno recikliranje svojih proizvoda, u čemu uključuje zainteresovane strane sa kojima sarađuje da garantuju da se aluminijumski prozori recikliraju u nove prozore.

Upravo ovakav cirkularni pristup, počev od procentualnog smanjenja potrebe za prirodnim resursima, preko smanjene potrošnje energije u procesu reciklaže, a time i smanjenja emisije CO2, doveo je do toga da se predstavništvo u Srbiji, Reynaers Aluminium SE, svojim članstvom pridruži SrbGBC, kao jedan od lidera koji zastupa zeleni i održivi koncept. Pogotovu kada se uzme u obzir da stematski proširuju asortiman proizvoda koji su dizajnirani i napravljeni po principima Cradle2Cradle

Recikliranje aluminijuma trenutno štedi emisiju oko 80 miliona tona gasova zelene bašte svake godine, što je jednako uklanjanju oko 15 miliona automobila sa puteva širom sveta. Velika izdržljivost i 100% mogućnost recikliranja bez gubitka na kvalitetu, aluminijumu daje reputaciju ekološkog metala. Njegova snaga, anti-korozivna svojstva i jednostavno održavanje čine ga građevinskim materijalom za industriju koja je konstantno u potrazi za lakšim, snažnijim, izdržljivijim i zelenijim alternativama. Pored toga na ovaj način dolazi se do resursa koji se kontinuirano obnavlja iz sopstvene primene, jer može ponovo da se koristi u iste svrhe, neograničeno (najmanje 75% proizvoda ikada napravljenih od aluminijuma mogu i danas da se koriste) pošto ne gubi svoja jedinstvena svojstva tokom postupka reciklaže; osim toga recikliranje zahteva samo 5% od prvobitnog unosa energije— što štedi emisiju od 9 tona CO2.

Pored ove ekološke informisanosti, stručnjaci iz Reynaers Aluminium Srbija tima, stoje na raspolaganju i po pitanju neophodne dokumentacije potrebne za LEED i BREEAM procenu, ali i specifične informacije koje mogu doprineti povećanju LEED i BREEAM rezultata.

Više o Reynaers Aluminium SE na njihovom web sajtu