SrbGBC usmeren ka najmlađima

CPN / 23. septembar

 

CPN je prihvatio globalni poziv i pružio Savetu podršku u promociji Kampanje #BuildingLife tokom #WGBW2019, omogućujući održavanje Radionice kroz koju će se najmlađi upoznati o osnovnim pojmovima koji čine zelenu kuću?

Doba sve uočljivijih klimatskih promena postavlja nove izazove za buduće generacije. Statistika koja govori da više od 39% ukupne emisije štetnih gasova potiče od načina na koji gradimo, ukazuje da su nam neophodna nova rešenja za budućnost. Zelena-održiva gradnja je njihov neizostavni deo, zato je važno da se najmlađi upoznaju sa osnovama održivosti i budu usmereni na inovativno razmišljanje i delovanje kako bi blagovremeno doprineli svojoj budućnosti.

Radionica, koju će voditi mladi članovi Saveta zelene gradnje Srbije, studenti Arhitektonskog fakulteta, pod sloganom mladi za mlade, namenjena je uzrastu trećeg i četvrtog razreda OŠ. Kroz interaktivno predavanje i praktične zadatke na radionici, upoznaće polaznike sa osnovnim principima zelene-održive gradnje kojima vodimo računa o našoj životnoj sredini, našem zdravlju i našoj Planeti. Sa pozitivnim pristupom, prilagođenim uzrastu kako bi što lakše usvojili informacije, počeće se od toga kako zgrade dišu (oslobađaju CO2), preko toga da i one treba da budu adekvatno obučene (termoizolovane) i mnogo drugih stvari. U praktičnom delu imaće priliku da na osnovu stečenih informacija i spremljenih elemenata, sami ponude svoje viđenje održive gradnje.

Kreativnim radom na izradi maketa, polaznici će dati svoj odgovor na pitanje – kako gradimo sutra?

http://nk.cpn.rs/program-septembar.pdf

Prijatelj Kampanje #BuildingLife #WGBW2019 #SerbiaGBC