Savet zelene gradnje Srbije osnovan je sa ciljem da promoviše zelenu gradnju i da građevinski sektor usmeri ka održivosti. Sedam godina kasnije, na godišnjici Saveta, održanoj 14. decembra 2017. godine dostignuća se mogu videti.

Jedno od ključnih ostvarenja bio je uspešan povratak u organizaciju Svetskog Saveta zelene gradnje. U prethodnoj godini, Savet je primio četiri nova člana i obnovio jedno članstvo, započeo nove saradnje, organizovao nekoliko događaja, redizajnirao svoj sajt i napravio nove planove, istovremeno koristio svaku priliku da se promoviše i stvori nove kontakte.

Godišnjicu su otvorili govori od strane predsednice Marijane Vasić i izvršne direktorke Dragane Korice, koje su naglasile svoju zahvalnost trenutnim Članovima, a gostima su se obratile sa nadom za uspešnu saradnju u budućnosti i pozvale sve zainteresovane da se pridruže Savetu.

Kompaniju Saint-Gobain, izuzetnom prezentacijom (priložena), predstavila je Habitat Menadžer za razvoj poslovnih projekata Duška Grujić, koja je ujedno i jedan od direktora u Odboru Saveta.

Sa kompanijom MACE, koja je od samog početka sa Savetom ali sada sa novom vizijom i upravom, upoznala je predstavnik Snežana Ignjatović.

Proslavi je prisustvovalo preko 50 zvanica. Pored Članica bili su tu i počasni gosti koji su se obratili skupu: državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike dr Stevica Deđanski i Tijana Živanović-Milić, zamenica Pomoćnice Ministra Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Jovanke Atanacković (nažalost sprečena u poslednjem trenutku da dođe); predstavnici Gradske uprave Beograda, EBRD, PKS, Građevinskog fakulteta, Društva KGH, kao i predstavnici kompanija Aerodrom Nikola Tesla, JLL, Alumil, Xella EnPlus, Rebec, i mnogi drugi.

Proslava sedme godišnjice protekla je u prijatnom druženju, donela je neke nove ideje za buduće planova Saveta, ali je istovremeno bila i trenutak za stvaranje novih prijateljstva.

Više o događaju možete pogledati na našoj YouTube strani: https://www.youtube.com/watch?v=aSfLkaOb9Y8

https://www.youtube.com/watch?v=XizM41xcIKE&t=72s

Predstavljanja kompanije Sain-Gobain i Mace:

https://www.youtube.com/watch?v=m1qm2Tq7HqA&t=14s

Prezentacija: Saint-Gobain HABITAT