Kompanija CBRE pripada grupi globalnih lidera u svetu komercijalnih nepokretnosti koja posvećeno radi na stvaranju održive budućnosti za sve. Potvrda tome je što se kompanija CBRE 2021. obavezala  da će dostići nultu emisiju ugljen-dioksida do 2040. godine, odnosno deset godina ispred cilja postavljenog Pariskim sporazumom. Ova posvećenost obuhvata emisije iz operacija kompanije, imovine kojom upravlja u ime investitora i zakupaca i indirektno kroz lanac snabdevanja.

Strategija kompanije CBRE za postizanje nulte emisije ugljen-dioksida do 2040 je organizovana kroz četiri ključna pravca koji obuhvataju segmente: objekata, transporta, energije i nabavke. U okviru svakog pravca kompanija je postavila strateške ciljeve, kao i kratkoročne akcije kojima će ciljeve ostvariti. Očekuje se da će kompanija do nulte emisije napredak postizati kroz različite vremenske odrednice na različitim lokacijama, pre svega imajući u vidu i faktore van kontrole same kompanije, kao što su tehnološka spremnost i složenost implementacije određenih rešenja.

Kroz svoju Politiku održivosti životne sredine, kompanija CBRE ističe svoju ambiciju i posvećenost smanjenju uticaja na životnu sredinu, kao i podsticaj održivoj praksi u oblasti nekretnina.

Pristupanjem Savetu zelene gradnje Srbije, kancelarija za region Jugoistočne Evrope kompanije CBRE želi da uloži dodatne napore u stvaranju održive budućnosti za sve i na lokalnom nivou, primenjujući svoju globalnu ekspertizu u uspostavljanju i implementaciji ESG strategija. CBRE je ujedno prvi član Saveta zelene gradnje Srbije iz oblasti nekretnina.

Više o politici održivosti, planu dekarbonizacije i posvećenosti kompanije CBRE održivoj životnoj sredini pročitajte na sajtu kompanije.