Četvrtak 23. septembar 2021. / 12:50 – 14:00 h / #WGBW21 – Online panel u organizaciji SrbGBC

Svedoci smo da su briga o klimi i životnoj sredini teme dana, kako na globalnom tako i na nacionalnom nivou. Upravo iz tog razloga ovu aktuelnu temu iz perspektive finansijskih institucija i biznisa, ključnih aktera, postavljamo kao Panel tokom obeležavanja Svetske nedelje zelene gradnje #WGBW2021.

Kako na integrisanje otpornosti u dizajn zgrada gledaju jedni, a kako drugi saznaćemo na samom online događaju vidljivom i na globalnoj mapi aktivnosti. Ovogodišnja kampanja Building Resilience for Climate, People and Economies, treba da bude okvir unutar koga smo svi posvećeni istom cilju.

“Govoreći o opredeljenosti i posvećenosti Republike Srbije zelenoj agenda i povećanju ulaganja u ekologiju i zaštitu životne sredine ministar finansija Siniša Mali je napomenuo da se tržište zelenih obveznica u poslednjih nekoliko godina rapidno razvija sa ciljem da se obezbedi finansiranje projekata koji doprinose ekološkoj održivosti u najširem smislu. Prema njegovim rečima, prihvatljivi zeleni projekti se mogu odnositi na obnovljivu energiju, energetsku efikasnost, kontrolu i prevenciju zagađenja, očuvanje biodiverziteta, održivo upravljanje vodom i otpadnim vodama, zelene zgrade i ublažavanje klimatskih promena.”

Preuzeto sa sajta Ministarstva finansija RS

“Došlo je do značajnog rasta zelenih obveznica, tranzicija ulaganja je već u toku, ali moramo ovaj posao dodatno turboformirati”

Sean Kidney, Co-founder and CEO of the Climate Bonds Initiative

Da li Finansijske institucije prepoznaju zelene zgrade kao jednu od ciljnih grupa za ulaganje? Koji mogu biti podsticaji za zelenu gradnju? Šta su benefiti koje motivišu investitora da se opredeljuje za zelenu gradnju? Na ova ali i još neka pitanja ciljamo da dobijemo odgovor kroz diskusiju naših učesnika, zato Vas pozivamo da nam se pridruđžite putem linka na online Panelu 23. septembra od 12:50 – 14:00 časova.

 

Prijatelji Kampanje # BuildingResilience for Climate, People and Economies
#WGBW2021 #SerbiaGBC