Na NOĆI ISTRAŽIVAČA, u organizaciji Centra za promociju Nauke, Savet zelene gradnje Srbije

27. septembar od 16 časova u Francuskom kulturom centru

U Francuskom institutu održaće se svečano otvaranje ovogodišnje, desete po redu u Srbiji, Noći istraživača. Događaj će biti pun novih, atraktivnih, interaktivnih postavki, prilagođenih svim uzrastima, koje ne zahtevaju prethodno stručno obrazovanje.  Na navedenoj lokaciji u srcu grada, posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa najmlađim članovima Saveta, studentima Arhitektonskog fakulteta, koji će u ime Saveta izlagati interaktivan pristup konceptu zelene gradnje i dati odgovor na veliko pitanje: Kako gradimo sutra?

U momentu kada su klimatske promene sve izraženije, a izazovi pred nama rastu, važno je sagledati budućnost i planirati pametne korake unapred. Tako je  i ovogodišnja tema projekta pažljivo odabrana – ReFocus 2.0, kulturno i prirodno nasleđe kao indikator društvenog razvoja. Ovaj put focus biti na sinergiji obrazovanja, kulturnog i prirodnog nasleđa, ali i održivog razvoja. Ovogodišnja tema je Budućnost, time će publika imati prilike da se upozna sa raznolikim aspektima nje, u koje spada i održiva gradnja.

Krenite u šetnju i dobićete priliku da se upoznate sa istraživačima koji će vas uključiti u raznovrsne pametne, a istovremeno i zabavne aktivnosti. Noć istraživača je jedinstven i nezaboravan provod, kao i prilika da se nauči mnogo novih stvari!

https://nocistrazivaca.rs/sr/francuski_2019

Prijatelj Kampanje #BuildingLife #WGBW2019 #SerbiaGBC