Logičan sled, za kompaniju koja stoji iza izgradnje niza LEED sertifikovanih objekata, jeste da stečeno iskustvo diseminira promocijom dobre prakse kroz članstvo u Savetu zelene gradnje Srbije. Posebno želimo da izdvojimo objekat upravnu zgradu kompanije LIDL, u Novoj Pazovi, koja je prvi objekat u Srbiji koji je dobio PLATINUM LEED sertifikat.

Iskustvo Konstruktora, kao generalnog izvođača postrojenja koje prečišćava otpadnu vodu iz sanitarnih i kuhinjskih prostorija na proizvodnom mestu Grundfos Srbija i gde se ta prečišćena voda ponovo koristi u fabrici, posebno će biti značajno jer verujemo da će održiva budućnost zahtevati ovakve oblike štednje prirodnih resursa.

Zelena gradnja je pravac kojem se sektor globalno okreće, a kako se na terenu sprovodi je neophodna informacija u svrhu njenog unapređenja. Otuda i veliko zadovoljstvo Saveta što će u svojim redovima imati ovako uspešnu komaniju iz ovog segmenta.

 

Konstruktor Konsalting je vodeća članica Konstruktor Grupe koja se bavi izvođenjem radova visokogradnje kao generalni izvođač za renomirane domaće i strane investitore. Potvrda uspešnog poslovanju, za 15 godina postojanja iza sebe, ogleda se u više od 250 izgrađenih objekata visokogradnje, najrazličitijih namena, moderne koncepcije i dizajna.

Sistem gradnje koji primenjuju – “ključ u ruke”, “design and build”, “in-house” samo potvrđuju da je Konstruktor dovoljno projektantski i izvođački jaka kompanija sposobna da odgovori modernom modelu građevinskog biznisa.

Konstruktor Grupa broji više od 150 zaposlenih, više od 60 inženjera različitih profila, i gotovo 500 zaposlenih na svim gradilištima.

 

Više o projektima kompanije Konstruktor konsalting, kao i mogućnostima koje nudi može se naći na WWW.KONSTRUKTORGRUPA.COM