Savet zelene gradnje Srbije – SrbGBC, kao nacionalna članica WorldGBC, događaj SVETSKA NEDELJA ZELENE GRADNJE  obeležava organizovanjem stručne konferencije „Ka net zero gradnji“.

Konferencija će se održati u Svečanoj sali (sala 200) Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, domaćina i člana Saveta Zelene gradnje Srbije, u sredu 27.septembra od 10 do 14 časova. Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 73/II.

Cilj konferencije je da se istakne potreba za zelenom gradnjom, usmeravajući nas na korake koje treba preduzeti u građevinarstvu kako bi smo poboljšali kvalitet života naše zajednice i sprečili dalje klimatske promene.

Konferenciju će, ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, svečano otvoriti državni sekretar Aleksandra Damnjanović i pomoćnik ministra Jovanka Atanacković.

Na konferenciji će govoriti eminenti stručnjaci koji se zalažu za zelenu gradnju, u prisustvu predstavnika resornih institucija, stručne javnosti, studenata i medija.

Više o konferenciji možete naći u Programu.

Ulaz na konferenciju je slobodan. Prijavite se što pre na info@serbiagbc.rs , broj mesta je ipak ograničen.

Radujemo se tome što ćemo Vas videti na našem događaju!

WORLD GREEN BUILDING WEEK (SVETSKA NEDELJA ZELENE GRADNJE) je godišnji tematski događaj koji se održava širom sveta u organizaciji WorldGBC (Svetski savet zelene gradnje). Ovogodišnja tema je #OurHeroIsZero (Nula je naš heroj). Naše zgrade treba da budu naši heroji u borbi sa klimatskim promenama.

Program konferencije

Organizator zadržava prava izmena u Programu.