Beograd, 17. januar 2012 – Prvi regionalni Međunarodni Sajam i konferencija zelene gradnje, koji se održavaju od 23. do 25. februara u Belekspo centru na Novom Beogradu i okupljaju vodeća svetska imena i trendove u zelenoj gradnji u svetu, dobio je zvaničnu podršku Grada Beograda.  

– U skladu sa dugoročnim opredeljenjem da se Beograd razvija prema principima održivosti, a u cilju dostizanja višeg kvaliteta života građana našeg grada, Grad Beograd pruža punu podršku održavanju Međunarodnog sajma i konferencije zelene gradnje, koja se u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, održava u Beogradu – stoji između ostalog u pismu podrške, koje je potpisao gradonačelnik Dragan Đilas.
– Veliko nam je zadovoljstvo što je Grad Beograd prepoznao naše napore da informišemo i obrazujemo profesionalce i tržište o najnovijim kretanjima u oblasti zelene gradnje, koja predstavlja budućnost građevinske industrije. Ova podrška će nam biti dodatni podsticaj da događaj bude organizovan na najvišem nivo – rekla je Marija Golubović, predsednica Saveta zelene gradnje Srbije.
Pored domaćih stručnjaka iz oblasti zelene gradnje, kao predavači na konferenciji nastupiće i eksperti iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i drugih zemalja.