Sednica redovne godišnje Skupštine Saveta zelene gradnje Srbije održana je 27. februara 2020. godine u zgradi ATRIUMa u ul. Bulevar Mihajla Pupina 165g, u periodu 16:14 – 18:12 časova. Kompanija Durst, već drugu godinu za redom, podržava Savet ustupanjem svog prostora za održavanje Skupštinske sednice.

 

Sednicom, koja je održana prema planiranom Dnevnom redu, predsedavao je predsednik Bojan Bogdanović, dok je pojedine tačke predstavljala Dragana Korica, izvršni direktor SrbGBC.

Na početku sednice, već tradicionalno, prisutnima su se predstavile nove Članice, a potom su prezentovani Finansijski i Godišnji izveštaji za 2019. godinu i predloženi Program aktivnosti i Finansijski plan za 2020. godinu.

Znatan deo vremena odvojen je za Godišnji Izveštaj 2019 koji je prisutne, kroz prezentovanu retrospektivu rada Saveta, podsetio na benefite članstva. Takođe, za opravdano ambiciozan Program aktivnosti 2020, proistekao iz postignutog u prethodnoj godini, kao potencijal koji omogućuje Članicama da prepoznaju svoje interesovanje za buduće angažovanje u Savetu.

Prisutni su, jednoglasnim izjašnjavanjem, u potpunosti prihvatili navedene izveštaje i predloge.

 

Skupština je završena zaključkom da se Saveta razvija uzlaznom linijom, koja se ogleda u sve većem prepoznavanju SrbGBC kao respektabilne organizacije u sektoru, kao i one čiji su ciljevi neizostavni deo vremena koje dolazi. Saradnje i parntnerstva, učešće članova u radnim grupama, aktiviranje pridruženog članstva, poziv Savetu za učešćem na događajima drugih, su samo neke od aktivnosti koje to potvrđuju. Znatno povećanje članstva od 64%, u odnosu na prethodnu godinu, govore u prilog tome