Snažnije učešće GBC mreže nacionalnih saveta u klimatskim aktivnostima dolazi do izražaja na COP 26 sa uspostavljanjem održavanja Cities, Regions and Built Environment Day WorldGBC i partnera koalicije. Po prvi put, kroz učešće na COP-u, mreža će biti prepoznata na poziciji akceleratora promena. Za više od 100 svetskih lidera, delegacija skoro 200 zemalja i svih ostalih na COP-u 26, ovo će biti jedinstvena prilika.da prepoznaju da je izgrađena sredina ključna za klimatsko rešenje.  

COP26 Agenda izgrađene životne sredine je aktivna! Sa više od 100 događaja ovogodišnji COP ima ponešto za svakoga, a mnogi su virtuelno organizovani kroz: Plavu zonu, Zelenu zonu i specijalne događaje u oblasti životne sredine. Preuzmite svoje učešće u kampanji #BuildingToCOP26, pogledajte događaje i saznajte kako ubrzati prelazak na nultu emisiju ugljenika i zdravu i otpornu izgrađenu sredinu.

POSEBNO ISTIČEMO POZIVE:

  • da se u četvrtak, 4. novembar, 15:30 – 16:30. pridružite live događaju lansiranja WorldGBC novog izveštaja Beyond the Business Case čiji je cilj da pruži najnoviji uvid i vrednosti koje treba da podstaknu investicije globalnog sektora nekretnina ka održivim zgradama.  
  • da se u u četvrtak, 11. novembra pridružite Cities, Regions and Built Environment Day. Koalicija #BuildingToCOP26 (WorldGBC i partneri) je omogućila program sadržaja koji je osmišljen da istakne postojeće liderske akcije nacionalnih vlada, gradova i regiona i privatnog sektora u borbi protiv emisija iz izgrađene sredine i time pružila podršku Predsedništvu COP-a, vladi Ujedinjenog kraljevstva i klimatskim šampionima na visokom nivou, o čemu možete naći na zvaničnom COP26 Presidency Programme i COP26 Green Zone Programme. Sve sesije će se prenositi preko YouTube-a.