Kompanija Novaston Project Management je deo Novaston brenda – nezavisne platforme za upravljanje nekretninama, sredstvima i imovinom.

Deo Vizije Novaston Brenda, pored strateškog razmišljanja na realističan način, podstaknut je idejom da klijentima budu pouzdan partner u pružanju i održivih rešenja za upravljanje nekretninama, te otuda i prepoznavanje Saveta zelene-održive gradnje kao prirodnu osnovu za delovanje u tom pravcu.

Novaston NPM specijalizovana je za upravljanje celokupnim projektom, kao i konsultantskom uslugom za investitore. Poslovni i komercijalni prostori su u fokusu kompanije, što se poklapa sa globalnim trendom da je taj sektor i u fokusu zelene gradnje (Leed i Breeam sertifikacija). Kako globalni trend počinje da biva i lokalno prepoznat, Novaston NPM vidi svoje pridruživanje SrbGBC kao preuzimanje aktivne uloge u ovim transformacijama.

Reči Jelena Jolović, project menadžerke NPM kompanije, potvrđuju ovu opredeljenost: “Sa velikim zadovoljstvom smo se pridružili Savetu zelene gradnje Srbije na njihovom putu razvoja, edukacije i implementacije standarda zelene gradnje u Srbiji. Kao firma koja upravlja velikim brojem ritejl parkova u Srbiji, trudimo se da poboljšamo njihov rad i funkcionisanje, implementirajući neke od standarda sada kada objekti već uveliko funkcionišu. Pri razvoju novih konceptnih rešenja, naše klijente podstičemo da primene koncept održive gradnje, zajedno sa njima radimo na iznalaženju energetski efikasnih rešenja koja su primenjiva ali i korisna za samog klijenta, te smatram da smo dobar partner Savetu zelene gradnje Srbije u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i podizanju svesti domaćeg tržišta.”

 

Više o kompaniji NPM >>>