Samo četiri godine od osnivanja 2008. godine formirali su CLT/Timber odsek sa željom da svojim radom i korišćenjem drveta u građevinarstvu daju svoj doprinos u očuvanju čovekove okoline. TIMBER DESIGN prepoznali su kao bućnost naše planete, jer unakrsno lamelirano drvo (Cross-laminated timber – CLT) osim što nudi fleksibilnost dizajna, ima male uticaje na životnu sredinu; brza i jednostavna montaža, istovremeno lagan i snažnan proizvod sa vrhunskim zvučnim, vatrootpornim, seizmičkim i toplotnim performansama, ne generišući gotovo nikakav otpad na licu mesta, pokazao se kao povoljna alternativa konvencionalnim materijalima.

ACE ARHEGET je firma iz Srbije, sa inženjerima, stručnim domaćim kadrovima, koji su zbog svoje efikasnosti, predanosti i kvaliteta rada traženi u svetu. Ovo potvrđuje njihovo poslovanje u Norveškoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji, Danskoj i drugim zemljama. Posvećeni su istraživanju i mogućnostima koje će obezbediti udobnost, sigurnost stanovanja i prava rešenja za poslovne komplekse. U prvi plan ističu i nova rešenja za postizanje maksimalne efikasnosti u zaštiti okoline i zagađenja.

KF School, Stavanger, Norveška; projekat 4 višespratne zgrad površine 4596 m i više od 900 m3 CLT

Prateći savremena tehnološka dostignuća uspeli su da zauzmu zavidno mesto u poslu kojim se bave čemu svedoče fotografije projekata na kojima su učestvovali. Okupljaju tim mladih ljudi koji imaju viziju, znanje a zajedničkim zalaganjem uspevaju to i da pretoče u projekte koje realizuju efikasno i kvalitetno.

 

Ponosni su na svoje projekte i posebno ističu primenjivost na projektima srednjeg višeporodičnog i komercijalnog sadržaja. Iz tog razloga su veoma otvoreni za komunikaciju i upoznavanje sa potencijalom koji nude, duboko verujući da je drvo kao gradjevinski materijal pravi put u zdraviju budućnost,

Sjöstadsorangeriet, Ekero, Sweden: dve poslovno – stambene zgrade (hibridni projekat: više od 750 CLT elemenata sa čelično – betonskom konstrukcijom)

Savetu je od posebnog značaja da se na našem tržištu prepozna podrška ugljenično neutralnog otiska člana, jer ono na šta je ACE ARHEGET posebno ponosan su proračuni CO2 strukturnih konstrukcija; podrška održivih rešenja kroz zelenu gradnju; drvo nema negativne posledice a svako posečeno drvo povlači sadnju novog (u Finskoj čak 3).

 

Više o ACE ARHEGET, o njihovoj spremnosti da klijentima (arhitektama, proizvođačima, inestitorima i investicionim fondovima) pruže strukturnu podršku od idejnog rešenja do proizvodnje i montaže, možete naći na: www.ace-timber.rs